233 limanda atık alım hizmeti veriliyor!

Fethiye’de “Mavi Kart Atıksu Otomasyon Sistemi” açıldı. 2011’de Muğla’da, geçen yıl Antalya’da başlayan uygulama gelecek yıl tüm kıyı illerine yaygınlaştırılacak.

Fethiye’de “Mavi Kart Atıksu Otomasyon Sistemi” açıldı.Fethiye Limanı’nda Hanedan teknesinde düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, ülkenin üç tarafını çevreleyen denizlerin ulaşım, balıkçılık, yüzme alanları, turizm aktiviteleri gibi hem rekreasyonel hem de ticari pek çok amaca hizmet ettiğini, sosyo ekonomik açıdan da çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Kıyı bölgelerinde artan nüfus, sanayileşme, aşırı avlanma ve denizcilik faaliyetlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan deniz kirliliği ve deniz ekosistemlerinin tahribatının Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer aldığını vurgulayan Birpınar, “Bakanlık olarak en önemli doğal kaynaklarımızdan birisi olan denizlerimizin yönetiminde temel aldığımız en önemli ilke koruma ve kullanma dengesi. Elbette hepimizin ortak değeri olan denizlerimizi ülkenin kalkınması için en doğru şekilde kullanacağız ama bunu yaparken denizlerimizi tahrip etmeden, çocuklarımıza ve gelecek nesillere emanet edeceğiz” dedi.