Faaliyet Raporu 2016-2017

FAALİYET RAPORU
Nisan 2016 -Nisan 2017

A. GİRİŞ

8 Nisan 2016 tarihinde İzmir, Pasaport Konfor Otel’de yapılan Dernek Genel Kurulu toplantısında seçilen Yönetim Kurulu üyelerimiz, geçmişte DTB Dernek Başkanlığı yapmış kişilerden oluşan Danışma Komisyonu üyelerimizin desteği ve önerileri doğrultusunda, deniz turizmi sektöründe birlikteliği sağlamak adına bugüne kadar faaliyetlerini yürütmüştür.

İhtiyaçlara göre çalışmaların hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için; Yönetim Kurulu üyeleri arasından çalışma grupları oluşturularak gerek sektörün sorunlarının çözümü için kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibat kurulması, bilgi ve raporlar sunulması, gerekse sektörel toplantı, seminer ve çalıştaylara katılım sağlanarak, Derneğimiz sektörü temsilen aktif bir şekilde faaliyetlerde bulunmuştur.

Sektörümüzün ilgili olduğu ve Ankara’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve uzmanlarına; irtibatın artırılması, genel taleplerin yüz-yüze aktarılması, ortaya çıkan veya çıkabilecek sorunların giderilmesi, gerekirse resmi talep için istişarelerde bulunularak bunların takibi çerçevesinde, ziyaretlerde bulunulmuştur.

Derneğimiz üyelerinin görev yeri olan deniz turizmi tesislerimizin; gerek kurulu olduğu taşınmaz-arazi, gerek kurulu veya kurulacak tesisle ilgili ve de yatırımcı veya işletmecisi olan tüzel kişilik konularında teknik veya mevzuat yönünden bilgi desteği veya ilgili kamu kurumları ile irtibat kurulması noktasında talep edilen destekler sağlanmıştır.

Sektörümüz ilgilendiren ve yürürlüğe giren mevzuat yayınları, mümkün olduğu kadar takip edilerek üyelerimize ve sektör çalışanlarına mail yoluyla iletilerek bilgilendirilmiştir.

Derneğimizin network ağını oluşturan e-posta gruplarımız ile irtibat sağlanmaktadır:

Asıl üyeler : DenizTB@googlegroups.com

Yönetim Kurulu üyeleri : DenizTB-YK@googlegroups.com

Danışma Komisyonu üyeleri : Deniz-DK@googlegroups.com

Üye işletmelerin ikinci kişileri : DTB2@googlegroups.com

Yat işletme acentaları bilgilendirme: DTB-Yachting@googlegroups.com

Sektörel bilgilendirme grubu : DTB-Bilgilendirme@googlegroups.com

‘dan oluşturulmuş ve düzenli olarak güncellenmektedir.

B. YÜRÜTÜLEN BAŞLICA HİZMET VE FAALİYETLERİMİZ

1-DERNEK İÇ İŞLERİ:

Derneğin amaçları doğrultusunda faaliyetlerine yön verilmiş, sektörde faaliyette veya yatırımda bulunan deniz turizmi tesislerinin üyeliğini kazanmak için çaba ve gayretlerde bulunulmuştur.

Bu çerçevede;

8.4.2016 tarihinde Derneğimizin üye sayısı; 39 yat limanı ve çekek işletmeci, 3 kurvaziyer limanı işletmesi ve 2 Marina Yönetim Birimi olmak üzere 44 tüzel kişi temsilcisi üye 6 onursal üye olmak üzere toplam 50 üyesi bulunmakta iken

Gelinen süreç sonunda, 21.04.2017 tarihine kadar 3 yeni üye kaydı yapılarak; 41 yat limanı ve çekek işletmeci, 4 kurvaziyer limanı işletmesi ve 2 Marina Yönetim Birimi olmak üzere 47 tüzel kişi temsilcisi üye, 6 onursal üye olmak üzere toplam 53 üye sayısına ulaşmıştır.

Asıl üyelikler Dernekler Yasası gereği ve Dernek Tüzüğü kapsamında Dernek Üye kayıt defterine kaydı yapılarak ve Dernekler Bilgi Sistemine giriş yapılmaktadır.

Tüzük gereği alındı belgesi karşılığı alınan aidatlar için düzenlenen makbuz, ilgilisine gerek e-posta ile gerekse fiziksel olarak aslı ilgilisine postalanmaktadır.

Dernek faaliyetlerine ilişkin yapılacak iş ve işlemler, gündem konusunun önemine göre Danışma Komisyonu üyelerimizin de katılımıyla genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda icra edilmiştir.

Derneğimizin web sayfası olan www.denizturizmbirligi.org.tr adresinde üyelerimizin görev yaptığı işletmelerin yazılı ve görsel tanıtım bilgi yayını sağlanması ve/veya bilgilerin güncellenmiştir.

Yurt dışı fuar organizasyonları için gerekli organizasyonların yapılması ve buralarda kullanılacak malzeme ve materyallerin temini veya imali ve koordinasyonu yapılmıştır.

Yurt dışı fuarlarda, üyemiz olsun veya olmasın, Türk deniz turizmi tesislerinin tanıtımının yapılması amacıyla Turkish Marinas Katalogunun bastırılarak gerek DTB tarafından gerekse DTO tarafından organize edilen fuarlara gönderilmesi ve ziyaretçilere dağıtımı sağlanmıştır.

Derneğimizin bir yayını olan Turkish Marinas Kültür ve Yaşam Dergisi’nin ilgili olduğumuz kamu kurum ve kuruluşları ile turizm ve denizcilik sektörü kuruluşlarına ve bazı üniversitelere dağıtımının yaptırılmıştır.

2- MUSKİ’ye KARŞI AÇTIĞIMIZ DAVA
2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’nun 16. Maddesi ile turizm belgeli tesislere sağlanan su fiyatlarından indirimli yararlanılması konusunda uygulama yapmayan Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne dava açılmıştır.

Dernek Tüzüğünün 2. Maddesi gereği “… üyelerinin özel ve tüzel kişilere karşı haklarını ve çıkarlarını savunmada yardımcı olmak, …” hükmü kapsamında Derneğimiz dava dilekçesi mahkeme heyetince kabul edilmiş ve 2015/1758 Esas No ile dava dosyası açılmıştır.

Mahkeme dosyamızın tekemmül ettirilmesi için MUSKİ’den savunma istemiştir. Muğla 1 nci İdare Mahkemesinde görülen davamızın duruşması 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü Muğla’da yapılacaktır. Davamız Ankara Salman Hukuk Bürosu tarafından takip edilmektedir.

3. DERNEĞİMİZ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN VE KATILIM SAĞLANAN TOPLANTILAR:

20.04.2016, Ankara
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından organize edilen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Turizmde yaşanan krizi değerlendirmek ve fırsata çevirebilmek için “Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler ” konulu Forum yapılmıştır. Foruma turizm sektörü temsilci kuruluşları katılmış olup, Derneğimizi Danışma Komisyonu Üyemiz Sn. Hakan TELLİOĞLU ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU temsil etmiştir. Fakülte tarafından hazırlanan etkinlik raporunda yer verilmek üzere üyelerimizce onaylanan deniz turizmi sektörümüzün yaşadığı genel sorunlar ve çözüm önerileri iletilmiştir.

29.04.2016
IPI Plus adlı bir dergide ülkemizdeki terör olayları bahane edilerek Türkiye’den ayrılmak isteyen yatçılara hitaplı ve aynı zamanda Kıbrıs’da bulunan bir marina lehine yayınlanan yönlendirme bir haber yorum için, yine aynı dergide, siz üyelerimizle de paylaşılan bir tekzip yazısı yayınlatılmıştır. Katkılarından dolayı Setur Marinaları Yatofis Genel Müdürü Sn. Emre DORUK’a teşekkür ederiz.

03.05.2016, İstanbul, Setur Kalamış Marina
Setur Kalamış Marina ev sahipliğinde, KTB ve UDHB tarafından Deniz Turizmi (Kruvaziyer Turizmi) Acil Eylem Planı hazırlıkları kapsamında yapılan ve Derneğimizce organize edilen toplantıya Kruvaziyer Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu başkanları ve işletme genel müdürleri katılmıştır.
Derneğimizi temsilen, Yönetim Kurulu Başkanı Erkan ÖZATAG, Yönetim Kurulu Üyemiz Yalçın DÜLGER ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmıştır.

4.5.2016, Ankara
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB işbirliğinde geliştirilen ve turistik işletmelerde çalışan işgücünün güçlendirilmesi, “yeşil yıldız” uygulaması ve bilgi bankası oluşturulması amaçlı “Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması için Teknik Yardım Projesi (TUYUP)” bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Derneğimizi temsilen Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmıştır.

12.05.2016, Fethiye
Ece Saray Marina ev sahipliğinde ve Derneğimiz organizasyonunda “Yabancı Bayraklı Türk sahipli yatların milli bayrağa geçmesi” çerçevesinde yapılabilecek mevzuat değişikliğine katkı vermek amacıyla; DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Alpaslan SİRKECİOĞLU, ADF Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Abdurrahim ŞAŞMAZ ve Yönetim Kurulu Başkanımız Erkan ÖZATAG ile üyelerimizin tamamına yakınının katıldığı bir toplantı yapılmıştır.

Her üç STK olarak konu hakkında ortak veya olunmayan bakış açıları tespit edilerek sorunun çözümü noktasında birlikte hareket edilmesi kararlaştırılmıştır.

13-15.05.2016, Fethiye
Muğla Valiliği, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, DTO Fethiye Şube Başkanlığı ve Deniz Turizmi Birliği Derneği iş birliği çerçevesinde Muğla Deniz Turizmi Stratejisi Çalıştayı düzenlenmiştir.

Çalıştay’a ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcileri ve Derneğimizi temsilen Sn. Yönetim Kurulu Başkanımız Erkan ÖZATAG, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Onur UGAN ve Akbulut KAHRAMAN ile Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmıştır.

26.05.2016, İstanbul
Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) tarafından her yıl geleneksel öğle yemeği düzenlenmektedir. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de gerçekleştirilen ve TUROB YK Başkanı Sn. Timur BAYINDIR’ın açılış konuşmasını yaptığı yemeğe turizm sektörünün önde gelen temsilcileri ve protokol konuklar katılmıştır. Derneğimizi Yönetim Kurulu üyemiz ve Ataköy Marina Genel Müdürü Sn. Yalçın DÜLGER temsil etmiştir.

2.6.2016, İstanbul
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından, İstanbul Ritz Carlton Otel’de organize edilen “Uluslararası Otel İşletmeciliği ve Markalaşma” ana temalı panel gerçekleştirilmiştir. 2016 yılında turizm sektörünün karşılaştığı sorunlara daha global bir bakış açısıyla yaklaşılarak, 2023 yılı Türkiye Turizm Stratejisindeki hedeflere ulaşılabilmesi için yapılan panele Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu üyemiz ve West İstanbul Marina Müdürü Sn. Fuat ÇİMEN katılmıştır.

3-6.06.2016, Samsun
Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV)’in organize ettiği ve yürüttüğü; deniz, marina ve yatlara verilen mavi bayrak çalışmalarında “Ulusal Jüri Üyesi” olan Derneğimiz, devamlı olarak ön jüri ve ulusal jüri toplantılarına katılarak marina, yat ve plaj mavi bayrak taleplerinin değerlendirilmesine katkı sağlamaktadır.

Tüzel kişilik olarak TÜRÇEV Yönetiminde yer alan Derneğimizi, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Ataköy Marina Genel Müdürü Sn. Yalçın DÜLGER temsil etmektedir.

Bu kapsamda, 2016 yılı Ulusal Mavi Bayrak Ödül Törenine katılım sağlanmıştır.
Ankara’da yapılan toplantılarına ulusal veya ön jüri üyesi sıfatı ile Genel Sekreter İzzet UĞURLU Ankara dışında yapılan ulusal jüri toplantılarına ise Sn. Yalçın DÜLGER katılmaktadır.

1.6.2016, Ankara
Ülkemizde deniz turizmi tesisleri ve deniz turizmi araçlarını ilgilendiren mevzuat düzenlemeleri, her kurumun sorumluluk alanına giren konuları kapsadığından, bu durum dönem dönem sorunların yaşanmasına sebep olmakta ve yeni yasal düzenlemeleri gerektirmektedir. Ancak sorunların giderilmesi belli bir süreci ve bir iradeyi gerektirdiğinden, düzenleme yapılması hususu emek ve zaman almaktadır.

Yabancı bayraklı Türk sahipli yatların Türk bayrağına geçmesine ilişkin konuda yaşanan soruna çözüm getirmek amacıyla 22.08.2009 tarih ve 27327 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Türk Sahipli Olup, Yabancı Bayrakta Bulunan ve Özel Kullanıma Mahsus Gemi Deniz ve İç Su Araçlarının İthal Edilmesine İlişkin Tebliğ”, yabancı bayraklı teknelerin 30.11.2009 tarihine kadar Türk Bayrağına geçmesine imkân sağlanmış ancak süre kısıtı gibi nedenlerle beklenen hedefe ulaşılamamıştır.
Bu kapsamda, amatör denizciliğimizi ve yat limanı işletmelerimizi önemli ölçüde olumsuz yönde etkileyen yabancı bayraklı Türk sahipli yatlar konusunda yaşanan sorunlara kaynak teşkil eden hususa yasal bir çözüm getirilmesi ve uygulama sürecine katkı vermek bakımından DTB olarak bir rapor hazırlanmış ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile üyelerimizle paylaşılmıştır.

Rapor, YK Başkan Yardımcımız Sn. Akbulut KAHRAMAN tarafından tanzim edilmiştir.

Düzenleme, Varlık Yasası adıyla bilinen torba yasaya ilave edilerek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ve 2016 yılı sonuna kadar hiçbir kriter getirilmeksizin yabancı bayraklı ve Türkiye’de ikamet eden Türk sahipli yatların Türk Bayrağına geçiş şeklinde olan tasarı teklifi, bu soruna kaynak teşkil eden esas mevzuatta düzenlemeler yapılarak sorunun genel çözümü yoluna gidilmesi gerekçesiyle, sonradan tasarıdan çekilmiştir. Bu tasarı daha sonraki süreçte yasalaşmıştır.

7 Haziran 2016
Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Erkan ÖZATAG ve YK Başkan Yardımcımız Sn. Akbulut KAHRAMAN ile Danışma Komisyonu Üyemiz Sn. Hakan TELLİOĞLU ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU‘dan oluşan heyet ile ;
Kültür ve Turizm Bakanlığı; Yatırım ve İşletmeler GM, Tanıtma GM
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; Gümrük Muhafaza GM
Maliye Bakanlığı; Milli Emlak GM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı; Altyapı Yatırımları GM, Deniz ve İçsular Düzenleme GM, Deniz Ticareti GM

Uzman, şube müdürü, daire başkanı ve genel müdür düzeyinde bürokratlar ile tanışma ve nezaket ziyaretleri yapılarak; deniz turizmi sektörümüzün genel ve yapısal sorunları ile çözümü konularında görüş ve önerilerimiz ifade edilmiştir.
Deniz Turizmi Birliği olarak taleplerimiz hem yazılı hem de sözlü olarak iletilmiş olup, çözüm noktasında kamu kurumlarımızla işbirliği halinde olunacağı hususu ifade edilmiştir.

10.06.2016, Ankara
Derneğimiz yayın komisyonu denetiminde ve Derin Ajans tarafından hazırlanan Turkish Marinas Yaşam ve Kültür Dergimizin 2. Sayısı dağıtımı üye marinalarımıza gönderilmiştir.
Genel sekreterliğimiz aracılığı ile; turizm sektörü ve denizcilik sektörü dernek ve kuruluşları ile Cumhurbaşkanlığı, kabine üyeleri ve ilgili olduğumuz tüm Bakanlıkların üst düzey bürokratlarından oluşan toplam 201 farklı adrese Dergimizin dağıtımı yapılmıştır.

24.06.2016, Kemer, Antalya
İMEAK DTO 45 No.lu Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanlığı tarafından bölgesel olarak düzenlenen, marinacılık sektörünün sorunları ve çözümlenmesi gereken konular gündemiyle Derneğimiz üyesi ve Genel Müdürlüğünü Sn. Levent TOKAÇ’ın yaptığı G Marina Kemer ev sahipliğinde Antalya İli kamu kurumu temsilcileri ve Mersin -Antalya İlleri özel sektör-marina temsilcilerinin davet edildiği toplantıya DTB’yi temsilen YK Bşk. Yrd. Sn. Tuncay ÖZSES ve Denetim Kurulu Başkanımız Sn. Füsun ALDIRMAZOĞLU katılmışlardır.

28.06.2016, Muğla
Muğla Valisi Sn. Amir ÇİÇEK başkanlığında Akyaka Yücelen Otel de düzenlenen; Muğla İli deniz turizmi ve turizmle ilgili genel konuları görüşmek üzere ‘değerlendirme toplantısı” ve sonrasında iftar yemeği düzenlenmiştir. Toplantıya, Muğla İlinde bulunan üyelerimiz ile Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Erkan ÖZATAG katılmıştır.

28.07.2016, Marmaris, Muğla
İMEAK DTO 45 No.lu Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanlığı tarafından bölgesel olarak düzenlenen, marinacılık sektörünün sorunları ve çözümlenmesi gereken konular gündemiyle Netsel Marmaris Marina ev sahipliğinde Muğla İli kamu kurumu temsilcileri ve marina temsilcilerinin davet edildiği toplantıya Derneğimizi temsilen YK Bşk. Sn. Erkan ÖZATAG ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmıştır.

18.08.2016, Ankara
Kültür ve Turizm Bakanlığı- Tanıtma Genel Müdürlüğüne hitaplı yazımız ile;16-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen İngiltere-Southampton Yatçılık fuarına Türkiye olarak katılmamızın faydalı olacağı; stand kira bedelinin bakanlıklarınca karşılanması halinde konstrüksiyon imalatı ve sair giderlerin derneğimizce karşılanacağı hususunda talepte bulunulmuştur.
26.08.2016, Sığacık, İzmir

İMEAK DTO 45 No.lu Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanlığı tarafından bölgesel olarak düzenlenen, marinacılık sektörünün sorunları ve çözümlenmesi gereken konular gündemiyle, Derneğimiz üyesi TEOS Marina ev sahipliğinde, İzmir İli kamu kurumu temsilcileri ve İzmir -Aydın İlleri özel sektör-marina temsilcilerinin davet edildiği toplantıya DTB’yi temsilen Sn. Can AKALTAN ve Sn.Hakan TELLİOĞLU katılmıştır.

16-25 Eylül 2016, Southamton, İngiltere
Southampton Boat Show denizcilik fuarında taleplerimiz neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bir stand kiralanmıştır.

15 Temmuz 2016‘da gerçekleşen darbe kalkışmasının kamu kurumlarında yaşanan etkileri nedeniyle, fuarın başlamasına ancak iki hafta gibi kısıtlı bir zamanın kaldığı bir süreçte stand organizasyonun Derneğimize verildiği bildirilmiştir.

Gerek marinalarımızın katılım için hazırlanma süresinin kısıtlı olması gerekse ön değerlendirme niteliği taşıyacak bir katılım planlaması sebebiyle, bu fuarın sektörümüz tarafından tanınması ve her sene artan piyasa hakimiyetinin değerlendirilebilmesi için Yönetim Kurulumuz yaptığı değerlendirmede;
• Türkiye olarak ilk kez iştirak edilen bu fuara, Dernek olarak tek masa biçiminde katılım göstermemizin uygun olacağı,
• Stand imalat giderleri, ikram ve sair giderlerinin Dernek bütçesinden karşılanmasına
• Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sn. Tuncay ÖZSES fuar süresi boyunca Derneğimizi temsilen stand sorumlusu olarak, yardımcılığını Netsel Marina Liman Şefi Sn. Onur KUNDUZ’un görevlendirilmesine, giderlerinin şirketleri tarafından karşılanmasına,
• Üye marinalarımızın bağlama fiyatları konusunda bilgilendirme yapılmamasına,
• Müşteri talepleri için günlük talep-ziyaretçi listesi tutularak, bu listelerin ilgili marina veya bölge marinalarına iletilmesine,

karar verilmiştir.

Stand görevlilerimiz tarafından günlük olarak tutulan Ziyaretçi Talep Listeleri fuar bitiminden sonra üyemiz olsun veya olmasın ilgili marina ve bölge marinalarına gönderilmiştir.

Bu arada, kimliği belirsiz kişiler tarafından standımıza yumurtalı bir saldırı olayı gerçekleşmiş olup, sizlerle de paylaşıldığı gibi saldırı olayı Fuar idaresi ve yerel polis teşkilatına ve Türkiye’de de ilgili Bakanlıklara rapor edilmiştir.

Bu süreçte Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimize göstermiş oldukları ilgi ve desteğe teşekkürlerimizi sunuyoruz.

26.09.2016, Marmaris, Muğla
Muğla Valisi Sn. Amir ÇİÇEK Başkanlığında, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mavi Yolculuk” isimli yayının tanıtımı amacıyla Netsel Marina ev sahipliğinde toplantı organizasyonu yapılmıştır.
28.09.2016, Fethiye, Muğla
İMEAK DTO 45 No.lu Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanlığı tarafından bölgesel olarak düzenlenen, marinacılık sektörünün sorunları ve çözümlenmesi gereken konular gündemiyle, Ecesaray Marina ev sahipliğinde, İl kamu kurumu temsilcileri ve özel sektör-marina temsilcilerinin davet edildiği toplantıya DTB’yi temsilen Sn. Onur UGAN ve Sn.Tuncay ÖZSES katılmıştır.
30.09.2016, İstanbul

Viapor Marina’da yapılan Boat Show ve aynı tarihlerde Ataköy Marina’da yapılan denizde Mega Yat Boat Show 2016 kapsamında; Ataköy Marina ev sahipliğinde UDHB, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Dernek olarak da katkı verdiğimiz sezon değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı yapılmıştır.
Amatör Denizcilik Federasyonu (ADF), Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) ve Deniz Ticaret Odası Genel Merkez birim temsilcilerinin de katıldığı toplantıya Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Erkan ÖZATAG, Danışma Komisyonu Üyemiz Sn. Hakan TELLİOĞLU ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmışlarıdır.
Özellikle yabancı bayraklı Türk sahipli yatların Türk Bayrağına geçişini düzenleyecek mevzuat hazırlıkları konusunda sektör kuruluşları önerilerini ifade etmişlerdir.

15.10.2016, Ankara
Derneğimiz yayın komisyonu denetiminde ve Derin Ajans tarafından hazırlanan Turkish Marinas Yaşam ve Kültür Dergimizin 3. Sayısı dağıtımı üye marinalarımıza gönderilmiştir. Genel sekreterliğimiz aracılığı ile; turizm sektörü ve denizcilik sektörü dernek ve kuruluşları ile Cumhurbaşkanlığı, kabine üyeleri ve ilgili olduğumuz tüm Bankanlıkların üst düzey bürokratlarından oluşan toplam 201 farklı adrese Dergimizin dağıtımı yapılmıştır.

18.11.2016, Londra Boat Show,
6-15 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen Londra Boat Show fuarına katılım için taleplerde bulunulmuş ve stand konstrüksiyon imalat giderleri hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 87,5 m2 büyüklüğünde bir stand alanı kiralaması yapılmış ve organizasyonu Derneğimize verilmiştir.

Fuara katılabilecek üyemiz marinalara destek olabilmek için 45 nolu Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanlığımız aracılığı ile de Deniz Ticaret Odası (DTO)’dan katılım desteği sağlanmıştır. Kalan maliyet ise Fuara katılma kararı alan firmalar tarafından eşit olarak ödenmesi

Fuar süresi boyunca ikram ve bazı ağırlama giderleri ile geçici stand görevlisi ücretleri Derneğimiz bütçesinden karşılanmıştır.

7-9.12.2016 Marmaris
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından özel olarak tasarlanan ve kıyıların güvenliği esasına dayanan, pilot uygulama yapılacak yer olarak seçilen Netsel Marmaris Marina ve Milta Bodrum Marina’da denenen Yat Takip Proğramının hayata geçirilmesi amacıyla yapılan çalışmaya destek verilmiştir. Proğramın deneme sürecinin tamamlanması ve uygulamaya konulması kararı verilmesi halinde 2017 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

15-16 .12.2016, İzmir
Deniz Turizm alanında bugüne kadar elde edilen tecrübeler ışığında karşılaşılan sorunların çözümü, deniz turizminden ülkemizin daha fazla pay alması bakımından, deniz turizmi mevzuatında yapılması gerekli revizyonların ele alınıp görüşüldüğü, ilgili kamu kurumları ve sektör temsilcilerinin katılımı ile 15-16 Aralık 2016 tarihlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DTO koordinasyonunda ve İMEAK DTO İzmir Şubemiz organizasyonunda İzmir Kaya Termal Otel’de “ Deniz Turizmi Çalıştay”ı yapılmıştır. Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Onur Ugan ve Can Akaltan, Danışma Komisyonu üyemiz Ali Erkan Bezirgan ve Hakan Tellioğlu, DTB üyeleri Esat Onur Tugay, Çağlar Altuntaş ve Genel Sekreter İzzet Uğurlu katılmışlardır.

21-22.12.2016, Ankara
DTO organizasyonunda ilgili Kamu Kurum/Kuruluşlar ile Marina /Yat Limanı işletmelerinin katılımıyla Koordinasyon toplantıları yapılmaktadır. İlki, 17 Aralık 2015 tarihinde Ankara TOBB’da yapılan toplantının devamı niteliğinde olan ve sektör ile kamu kurumları arasındaki koordinasyonun devamı amacıyla, DTO 45 Nolu Marina İşletmeleri Meslek Grubu 2016 yılı koordinasyon toplantısı yapılmıştır. Toplantıya 11 Bakanlık ve 2 kamu kuruluşu temsilcisi yanında deniz turizmi sektörünü temsil eden kurum ve sektör temsilcisi katılmışlardır. DTB üyelerinin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanımız Sn Erkan ÖZATAG, Yönetim Kurulu üyelerimizde M. Kemal SAATÇİOĞLU, Onur UGAN ve Can AKALTAN ile Danışma Komisyonu Üyemiz Sn. Hakan TELLİOĞLU ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmışlardır.

22.12.2016, Ankara
Yabancı Bayraklı olup Türkiye’de ikamet eden ve Türk sahipli özel yatların Türk Bayrağına geçişini düzenlenecek Kanun tasarısının TBMM, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi aşamasında UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Sn. Cemalettin ŞEVLİ tasarının savunması ve gerekçesi konusunda destek verilmiştir. Destek konusunda üyemiz marinalardan alınan bilgiler kapsamında hazırlanan tablo ve grafikler ile savunmada yardımcı olunmuştur.
10.01.2017, Ankara
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilmekte olan ve Türkiye temsilciliğini Türkiye Çevre Eğitim Vakfı-TÜRÇEV’in yürüttüğü Mavi Bayrak Programı ile uluslararası niteliğe haiz turizm açısından ayrı bir önem taşıyan; temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrak Programı kapsamında; marina, yat ve plajlar için mavi bayrak taleplerinin değerlendirilmesine “Ulusal Jüri Üyesi” olarak Derneğimiz katkı sağlamaktadır.

2017 yılında marinalarda mavi bayrak programı kapsamında Ankara’da Vakıf binasında ön jüri toplantısı yapılmıştır. Ön jüri üyeleri UDHB, ÇŞB, KTB ve DTB temsilcilerinden oluşmuştur. Derneğimizi temsilen Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmaktadır.

TÜRÇEV Ulusal Jüri Üyelisi olarak Derneğimizi, Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Yalçın DÜLGER temsil etmektedir. Derneğimiz tüzel kişilik olarak TÜRÇEV Yönetim Kurulu üyesidir.

6-15 Ocak 2017, Londra
Londra Boat Show 2017 Fuarında 87,5 m2 büyüklüğünde bir standın imalat giderleri hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımızca kiralanmış olup, Derneğimiz tarafından kullanımı uygun görülmüştür.

Bu çerçevede; stand konstrüksiyon imalat giderleri için İMEK DTO- Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanı Sn. Nejat ECE tarafından mali destek sağlanmış olup, kalan imalat giderleri fuara katılan firmalardan sağlanmıştır. Sair ziyaretçi ikram giderleri, geçici personel çalıştırılması vb. giderler ise Derneğimiz bütçesinden karşılanmıştır.
Organizasyonu Derneğimiz tarafında yapılan fuara katılan firmalar;
East-Med, Marmarin, Ece Saray Marina, Marintürk Marinaları, D-Marin Marinaları, Setur Marinaları, Karpaz Gate Marina –KKTC, Boat Trip Turkey Yachting ve Budget Sailing Göcek.

10.01.2017, Ankara
Derneğimiz yayın komisyonu denetiminde ve Derin Ajans tarafından hazırlanan Turkish Marinas Yaşam ve Kültür Dergimizin 4. Sayısı dağıtımı üye marinalarımıza gönderilmiştir.
Genel sekreterliğimiz aracılığı ile; turizm sektörü ve denizcilik sektörü dernek ve kuruluşları ile Cumhurbaşkanlığı, kabine üyeleri ve ilgili olduğumuz tüm Bakanlıkların üst düzey bürokratlarından oluşan toplam 201 farklı adrese Dergimizin dağıtımı yapılmıştır.

11.01.2017, Ankara
Turizm Yatırımcılar Deneği (TYD) nin kurucu ve onursal başkanı ve Turizm ve Tanıtma Bakanlığı da yapmış olan merhum Barlas KÜNTAY anısına, ülkemizin turizm ile ilgili daha önce gerçekleştirilmemiş özgün çalışmaların yapılmasını teşvik etmek, turizm sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak, örnek ve öncü insanların desteklenmesi amacıyla 2002 yılından bu yana “ Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü Yarışması” düzenlenmektedir.

2015-2016 dönemi yarışma konusu “Bir Turizm Çeşidi Olarak Türkiye’de Sağlık Turizminin Geliştirilmesine Yönelik Stratejiler” olarak belirlenen konuda ödüllerin verildiği toplantı yapılmıştır. Derneğimizi Genel Sekreter İzzet UĞURLU temsil etmiştir.

14.01.2017, İstanbul
Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi AVCI riyasetinde, Turizm Sektörü temsilcileri geleneksel toplantısı İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında yapılmıştır.
Sayın Bakan ve sektor temsilcilerinin 2017 yılı turizm sezonu beklentilerini ifade ettiği toplantıya Deniz Turizmi Birliği Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özatag ile Setur Marinaları Yat Ofisi Genel Müdürü Sn. Emre DORUK katılmışlardır.
Yönetim Kurulu Başkanımız toplantıda; turizmin sadece konaklama tesislerinden ibaret olmadığını, toplam turizm gelirlerinin yaklaşık %20’sini oluşturan deniz turizmi sektörün de sorunları olduğunu bu alandan faaliyette bulunan tesis ve işletmelere de destek verilmesi gerektiği hususunu ifade etmiştir.
Bakan AVCI ise; 2017 yılı için daha fazla neler yapılabileceğini sektör paydaşlarıyla enine boyuna tekrar gözden geçirdiklerini Bakanlık olarak sektör temsilcilerinden değerli ve verimli görüşler aldıklarını belirtmiştir.

2.2.2017, Ankara
Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde yapılan ve turizm sektörü kuruluş temsilcileri, yatırımcı ve işletmecilerinden yaklaşık 500 kişinin katıldığı 2017 yılı turizm kampanyasının açıklandığı toplantıya Birliğimizi temsilen Başkan Erkan ÖZATAG, SETUR Marinaları Yatofisi Genel Müdürü Sn. Emre DORUK ve Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmışlardır.
10 Şubat 2017
11-19 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilmiş olan “11. Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı- Avrasya Boat Show 2017”nin VİP açılışı, UDHB tarafından yapılmış olup, VİP açılışa YK Başkanı Sn. Erkan ÖZATAG katılmıştır.
Fuarda Derneğimiz üyesi 11 marina yer almıştır. Ayrıca, Fuar süreci içerisinde “Amatör Denizci Barınakları” konusunda düzenlenen seminere diğer panelistlerle birlikte DTB Danışma Komisyonu üyesi Sn. Hasan KAÇMAZ konuşmacı olarak katılmışlardır.

08.03.2017, Ankara
AB ve TC tarafından finanse edilen ve gemi kaynaklı atıkların asgariye indirilerek sürdürebilir bir deniz çevresine ulaşılması amacıyla geliştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana yararlanıcısı olduğu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü /Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığının yürütülmesinden sorumlu olduğu ve Mart 2015 tarihinde başlayarak 2 yıllık bir süreçte tamamlanana “Gemi Kaynaklı Atıkların Sebep olduğu Deniz Kirliliğinin Önlenmesi için Kapasite Artırılmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi “ kapanış töreni Ankara’da yapılmıştır. Proje kapsamında;
1) İlgili uluslar arası sözleşmeler ve AB müktesebatına uyum için ulusal mevzuatın revizyonu amacıyla mevzuat önerileri,
2) Yasadışı deşarjlar için yasal prosedürler ve tespit yöntemleri güncellemeleri,
3) 7 Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesinin uygulama sırasında karşılaşılacak sorunların tespiti,
4) Atık Kabul ve yönetim altyapısı tüm ilgili prosedürleri ve bilgi teknolojileri sistemlerini de kapsayacak şekilde geliştirilmesi
a) Atık kabul tesislerinin yeterliliği, atık akış prosedürleri, atık arıtım teknolojileri ve maliyet geri kazanım sistemleri üzerine faaliyet raporları,
b) Marinalarda ve balıkçı barınaklarındaki atık kabul tesislerinin yeterliliği üzerine faaliyet raporları
c) Yeni GAT sisteminin geliştirilmesi
d) Liman Kabul tesis kapasite hesaplayıcının geliştirilmesi
Konularında yüklenici firma önerilerini proje kapsamında Bakanlığa sunduğunu, bu kapsamda Bakanlık yetkilileri de süreç içerisinde gerekli revizyon çalışmalarının yapılacağı hususunu ifade etmişlerdir.
Ayrıca, Projeye destek veren kamu ve özel sektör temsilcilerine destek ödüllerini verildiği, Derneğimiz üyesi Setur Antalya Marina adına Marina Müdürü Sn. Füsun ALDIRMAZOĞLU ‘nun da ödül aldığı törene Derneğimizi temsilen Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmışlardır.
16.03.2017, İstanbul
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı hudut kapılarından ülkemize giriş ya da ülkemizden çıkış yapmak için gelen yabancı bayraklı yatlara geliş ve gidiş kontrolü işlemleri sırasında sıkıntıların yaşanması nedeniyle İMEAK DTO tarafından ilgili kamu kurumu ve özel sektör temsilcileri davet edilerek çözüm önerileri gerçekleştirilmek üzere Sn. Faruk OKUYUCU başkanlığında toplantı yapılmıştır.
Toplantıya İçişleri Bakanlığı EGM Deniz Hudut Kapıları Daire Başkanı ve İstanbul teşkilat birim amirleri, Liman Başkanları ile Marina işletmesi yetkilileri ile Birliğimizi temsilen Genel Sekreter İzzet UĞURLU katılmıştır.
Toplantı sonucunda;
1) İstanbul Boğazına Karadeniz’den giriş yapan gemi/yatların, Türkiye hudutlarına denizyolu ile kuzeyden giriş kontrolünün Boğaz girişinde sağlanmasının ülke güvenliği açısından önemli olduğu, balıkçı barınaklarının tasarruf hakkının UDHB’na devredilecek olması nedeniyle, İstanbul’un kuzeyden denizyolu ile girişlerde önemli bir lojistik merkez olabilecek Rumeli Balıkçı Barınağı’nın UDHB’ye yetki devri sonrasında işletim hakkının İMEAK DTO’ya verilmesi halinde Barınağın hudut kapısı niteliklerini sağlayacak tüm alt ve üst yapısının tamamlanarak Hudut Kapısı olarak ilan edilmesine,
2) İstanbul İl sınırları içesinde kalan ve haksız rekabete yol açmamak için seçilmiş bazı yat limanlarının bu aşamada geçici hudut kapısı ilan edilmemesi, tüm yat limanlarının geçici hudut kapısı ilan edilmesinin fiilen mümkün olamayacağı ve bu nedenle Deniz Turizmi Yönetmeliğinin “Türk Karasularında Seyir Esasları” bölümünde yapılacak değişikliğin beklenerek, akabinde geçici hudut kapısı olunması taleplerinin tekrar görüşülmesine,
3) Zeyport Limanı’nında aynı anda 6 adet yat için hizmet verebilecek bir yat bağlama iskelesi bulunması ve daimi yolcu giriş-çıkış yapacak yatlar için ortak nokta olarak kullanılması ve Zeyport Limanının, İMEAK DTO koordinesinde Seyir İzin Belgesi Satış, Elektronik Sisteme Giriş ve 4 Farklı Otoritenin 7/24 işlem yapmak üzere hazır hale getirilmesine,

karar verilmiştir.

3. DERNEĞİMİZ TARAFINDAN YAPILAN RESMİ YAZIŞMALARIMIZ
7.6.2016, UDHB, KTB, GTB, MB-GİB ; Amatör denizciliğimizi ve yat limanı işletmelerimizi önemli ölçüde olumsuz etkileyen yabancı bayraklı Türk sahipli yatlar konusunda yaşanan sorunlara kaynak teşkil eden hususlara yasal bir çözüm getirilmesi ve uygulama sürecine katkı vermek bakımından Derneğimiz görüş ve önerilerini içeren rapor dağıtımlı olarak ilgili Bakanlıklara iletilmiştir. Sözkonusu rapor, Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Akbulut KAHRAMAN tarafından hazırlanmıştır.

7.6.2016, KTB-TGM ; Bakanlık organizasyonunda yer alan yatçılık fuarlarının sayısının artırılması için talepte bulunulmuştur.

18.8.2016, KTB-TGM ; Dernek olarak katıldığımız Southampton Boat Show fuarı stand alanının kiralanması talebimiz.

19.10.2016, KTB-TGM ; Organizasyonunu Dernek olarak yaptığımız Londra Boat Show fuarı stand alanı kiralanarak kullanımının Derneğimiz verilmesi talebimiz.

27.10.2016, KTB-TGM ; Southampton Boat Show fuarına ilişkin hazırlanan Fuar raporu verilmesi.

10,01,2017, KTB-YİGM ; Deniz Turizmi Yönetmeliğinde gidilecek değişikliğe ilişkin Derneğimiz önerileri.

20.01.2017 KTB-ÖK,YİGM, TGM ; Deniz turizmi sektörünün sorunları listesi.

17.02.2017, ÇŞB-MPGM ; Aydın ve Muğla İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması işi için yapılan ön incelemeye esasta ihtiyaç duyulan ve planlama sınırları içinde kalan alandaki deniz turizmi tesislerinin envanter bilgilerinin gönderilmesi.

20.02.2017, İMEAK DTO ; Londra Boat Show Fuarına katılımı için Derneğimize vermiş oldukları maddi destek için Sn. Metin KALKAVAN’a ve 45 nolu Marina İşletmeleri Meslek Komitesine teşekkür yazısı.

24.02.2016, UDHB ; Yabancı yatçılar konusunda 22.02.2017 günü Daily Habertürk ve Daily Sabah gazetesinde çıkan yanlış haberin düzeltilmesi yazısı.

27.02.2017, GTB-GGM, GMGM ; Turizm belgeli yat çekek yerleri ve yat limanlarımıza kışlamak amacıyla bırakılan veya bakım onarım amacıyla karaya çekilen yabancı bayraklı yatların iş ve işlemleri için görevlendirilen gümrük idaresi elemanlarının yolluk bedellerinde zorlayıcı taleplerin giderilmesi talebimiz.

31.03.2017, Ankara Valiliği-İl Dernekler Md.; Deniz Turizmi Birliği Derneği’nin adından “Birliği” ibaresinin çıkartılması istemine karşılık, gerek kamu kurumları nezdinde gerekse yurtiçi ve yurtdışı yatçılık çevrelerinde bu isimle bilindiği ve yer edinildiği hususu.

C. SEKTÖRÜN SORUNLARI

Henüz sonuçlanmamış ve geçen genel kurul raporunda da dile getirilmiş başlıca sorunlar ana başlıklar halinde şu şekildedir:

• İlgili tüm mevzuatlarda Gemi ve Yat tanımının ayrı yapılması

• Kıyı tesislerinin imar planı teklif prosedürleri, onanma süreci ve uygulamalarda ortaya
çıkan sorunlar,

• Kiraya konu edilen alanlar ve kira-kullanma bedellerinin yüksekliği,

• Yabancı bayraklı yatlarla ilgili gümrük uygulamaları,

• Seyir izin belgesi alımında karşılaşılan zorluklar ve elektronik otomasyon sistemine geçilememesi,

• Deniz hudut kapılarının turizm veya ticari liman için kullanım amacına göre ayrı uygulanabilirliği,

• Mavi Kart uygulamaları, yatlardan atık alımı ve bertaraf tesislerine ulaştırılması,

• Yat limanları ve civarındaki hassas alanlarda acil müdahale durumları,

• Belgesiz marina işletmeciliği yapan belediye, muhtarlık ve kişilere ait marina ve yat yanaşma yerlerinin standartlarının belirlenmesi,

• Üçüncü kişilere kiralamalarda yaşanan sorunlar,

• Deniz turizm tesislerinde işyeri açma ruhsatı ve benzeri çok sayıda belge istenmesi,

• Yurt dışı fuar organizasyonu konusunda yaşanan karmaşa

• Vd.

D. MALİ DURUM

Derneğimizin üye sayısının fazla olması kadar üyelerin aidat yükümlülüklerini yerine getirmeleri de önem arz etmektedir. Gelirlerin yerli yerinde kullanılması ve harcamalar konusunda Yönetim Kurulumuzun bilgi ve onayının alınması ile her ay Yönetim Kurulu üyeleri ve denetim kurulu başkanına gelir-gider bilgileri tetkik için sunulmaktadır.

Dernek üye artırımı konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Marina işletme sayısının artmaması ve yat işletme şirketlerinin üyelikte avantaj görmemeleri olumsuzluk olarak karşımıza çıktığını belirtmek gerekir.

Ancak potansiyel üye marina görüşmelerimiz ve üyeliğe davetlerimiz sürdürülmekte olup önümüzdeki dönemde hizmete girecek yatırımda bulunan marinalarla da üye sayımızın artırılması mümkün olabilecektir.

Nisan 2016 – Nisan 2017 dönemine ait mali bilgileri içeren tablo aşağıda sunulmuştur.

Dönem sonu itibariyle aidat ödemekle yükümlü tesis olarak faal veya yatırımda olan 45 üye bulunmaktadır. Aidat yükümlülüğünü yerine getirmemekte ısrarlı olan işletmeler bulunuyor olmasına rağmen sektördeki mevcut tesis sayısının az olması nedeniyle Yönetim Kurulumuzca ihraç işlemi mümkün olduğunca çalıştırılmamaktadır.

Dernek giderlerinin dağılımı şu şekilde gerçekleşmiştir:
• Personel ücreti,
• Ofis kirası,
• Web sayfası yıllık domain ve hosting ücreti ile aylık bakım hizmet alım bedeli,
• Telefon ve PTT giderleri
• Kırtasiye, bilgisayar ve yazıcı sarf malzemesi vb. gibi ofis giderleri,
• Organizasyonu ve stand imalat giderleri Derneğimizce karşılanan 16-25 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Southamton Boat Show Fuarı stand giderleri
• Tüm organizasyonu ve stand imalat giderleri Derneğimizce karşılanan 6-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Londra Boat Show Fuarı giderleri
• Kamu kurum temsilcileri ile ortak toplantılardaki ağırlama giderleri,
• Turkish Marinas Katalog tasarım ve matbaa basım işi giderleri
• Turkish Marinas Kültür ve Yaşam Dergisi ile Turkish Marinas Katalog kargo kabul ve yurt içi ve yurtdışı dağıtım giderleri,
• Dini Bayramlarımızda ve yılbaşında bazı kamu bürokratlarına mütevazı hediye alımları
• Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Sekreterin dernek faaliyetleriyle ilgili konaklama ve ulaşım giderleri,

MALİ BİLGİLER TABLOSU
(Nisan 2016 – Nisan 2017)

DÖNEM GELİR (TL) (*) GİDER (TL)

NİSAN’16 7.000,00 19.342,13
MAYIS’16 1.750,00 12.571,62
HAZİRAN’16 17.500,00 9.811,83
TEMMUZ’16 5.250,00 9.295,80
AĞUSTOS’16 11.550,00 22.645,90
EYLÜL’16 22.000,00 17.232,66
EKİM’16 13.500,00 10.789,28
KASIM’16 3.500,00 8.489,58
ARALIK’16 (**) 41.649,97 16.332,26
2017 YILINA DEVREDEN 45.054,18
OCAK 2017 17.452,40 (**) 48.437,16
ŞUBAT 2017 5.600,00 9.887,81
MART 2017 30.400,00 9.078,11
TOPLAM 98.506,58 67.408,09

BANKA ADI MEVCUTLAR
GARANTİ (TL) 28.478,80
GARANTİ (613,31 GBP) 2.619,69
KASA (TL) 0
TOPLAM 31.098,49

(*) Dernek gelir kaynağı üye aidatları olup, 2017 yılı Ocak ayından itibaren aylık 400 TL olarak uygulanmaktadır. (**): 6-15 Ocak 2017 Londra Boat Show Fuarına katılan 9 firmanın stand imalatını karşılama bedelleri dahil olup, Dernek bütçesinde gelir makbuzu ve gider faturası olarak yer almıştır.

Derneğimizin banka hesabında mevcut toplam 31.098,49 TL nakti bulunmaktadır.
Arz olunur.

Saygılarımızla.